Popcorn in cinemas: an unsustainable consumption to be digested
Keywords:
Gastronomy, 2030 Agenda, Corn commodity, Movie theaters, SustainabilityAbstract
This exploratory and qualitative study aims to check the dynamics related to popcorn consumption in movie theatres in view of the 17 Sustainable Development Goals (SDG) of the 2030 Agenda (UN, 2015). For that, have been verified different documents and speeches from the distinctive social actors, as well as observed Brazilian and European movie theaters. By examining the 2030 Agenda goals and their respective targets with that focus, it was verified that, when it comes to cinemas, the pillar of the economy supplants the ecological and social pillars of sustainability, distancing itself from the sustainable balance, targeted by the SDGs.
Downloads
Published
2021-12-21
Issue
Section
Artigos originais
License
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
- Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).